raw in sect

Raw In Sect: “Ο κύριος στόχος μας ήταν η ανάγκη για δημιουργία νέων δεδομένων στην μουσική και την τέχνη…”

RF: Πότε και πώς δημιουργήθηκε το συγκρότημα και πώς αποφασίσατε  τι μουσικά μονοπάτια θα διαβείτε;

Το 2006 ξεκίνησαμε σαν συγκρότημα να υπάρχουμε με τις τότε Prog Death Metal  διαθέσεις που θα τις ακούσει κάποιος αποτυπωμένες στο πρώτο Demo μας (Demo 2007), αλλά πιο επίσημα δισκογραφικά, υπάρχουμε απο το 2011 με τον πρώτο μας δίσκο “Red Flows” και το ξεκίνημα στις live εξορμήσεις στις  Ευρωπαϊκές  χώρες.

Ο κύριος στόχος μας ήταν η ανάγκη για δημιουργία νέων δεδομένων στην μουσική και την τέχνη όσο είμαστε εν ζωη εμπνέοντάς μας ό,τι μας περιβάλλει.

Εάν αυτό σταματήσει να υπάρχει σαν βασική προϋπόθεση, τότε θα πάψουν να υπάρχουν και οι Raw In Sect.

RF: Ποιος είχε την ιδέα για το όνομα και τι σημαίνει για σας;

Το όνομα ήταν ιδέα του Κώστα και παρομοιάζει την ένταξη των ιδεολογικά ακατέργαστων ανθρώπων σε ομάδες  για να είναι κοινωνικά αποδεκτός, οποιεσδήποτε και εάν είναι αυτές…

RF: Θεωρώ ότι μπορεί να έχετε διαφορετικές μουσικές επιρροές. Με ποιους καλλιτέχνες θα θέλατε να μοιραστείτε τη σκηνή;

Σίγουρα όλοι είμαστε διαφορετικοί, ο καθένας με το χούι του. Εάν το πιάσουμε με το ύφος που παίζουμε αυτή την στιγμή, ίσως με πιο εναλλακτικούς καλλιτέχνες όπως: Killing Joke , Foo Fighters, Opeth, Radiohead κτλ..

RF: Έχετε κυκλοφορήσει  3 άλμπουμ. Πως θα χαρακτηρίζατε το καθένα σε σχέση με τη χρονική περίοδο που το κυκλοφορήσατε; Ποιο θεωρείτε  ότι είναι η πιο ολοκληρωμένη δουλειά σας και γιατί;

rawΤο Red Flows ήταν ο πρώτος μας δίσκος  με ένα αρκετά απαιτητικά σε απόδοση υλικό οπότε μας ήθελε όλους να είμαστε στην τσίτα και νομίζω πως αυτή η  οργή δεν είναι δύσκολο να την αναγνωρίσει κάποιος στο άκουσμά του. Ήταν καλός για αυτό που ήταν εκείνη την περίοδο, δεν θα ξαναγύρναγε όμως κανείς απο εμάς να ξανασυνθέσει κάτι παρόμοιο.

Ο Blue Haze δίσκος μας  βρίσκει σε μία πολύ σκοτεινή περίοδο γεμάτη ανατροπές και μη ξεκάθαρες αποφάσεις απο τον καθένα μας προσωπικά, ανήμπορες να είναι βιώσιμες μέσα στην μπάντα. Μέλη φεύγουν, άλλα έρχονται, συναισθηματικές ψυχώσεις κλπ. Το θέτικο της  υπόθεσης όμως απο όλη αυτή την αναμπουμπούλα  ήταν να αποτυπωθεί σε ήχο όλο αυτό το βίωμα και κάπου εκεί άρχισε το συγκρότημα να βρίσκει την ταυτότητά του, κατεύθυνση που έγινε ακόμη πιο έντονο στον μετέπειτα δίσκο.

Το Κίτρο θα έλεγα πως είναι η πιό ολοκληρωμένη δουλεία μας μέχρι στιγμής βάζοντας  όλοι μας το 110% της ενέργειάς μας κατα την σύνθεσή του με ακόμη πιο έντονο το Ελληνικό στοιχείο μουσικά και στιχουργικά πλεον.

 RF: Διακρίνω διαφορές μεταξύ νέου και παλιού υλικού. Τι σας ενέπνευσε στιχουργικά;

Τα καθημερινά γεγονότα και βιώματα που βασανίζουν καθημερινά όλους μας κατα ένα μεγάλο μέρος.

RF: Τι ανταπόκριση έχει από το κοινό και τους κριτικούς το νέο σας άλμπουμ “Kitro”; Μιλήστε μας λίγο γι αυτό (Παραγωγή, κυκλοφορία κτλ)

raw2Κυρίως ακραίες αντιδράσεις βλεπουμε ότι προκαλεί το νέο υλικό στα αυτιά του κόσμου, ή πολύ αρνητικές ή πολύ θετικές και λογικό είναι διότι δεν έχει ξαναέρθει αντιμέτωπος με κάτι παρόμοιο στο παρελθόν.
Η βασική ηχογράφηση του δίσκου έγινε ζωντανά στα Westpoint Studios της Αγγλίας με παραγωγό τον Peter Dowsett και τα υπόλοιπα όργανα στον χώρο μας στα Μέγαρα στα Bloodmix Studios. Την μίξη του δίσκου έχει αναλάβει για δεύτερη συνεχόμενη φορά ο Matt Bayles και το Μastering o Pete Maher.
Ο δίσκος κυκλοφόρησε επίσημα μέσω της AISA Music – Sony – RED στις 6 Ιουλίου και θα τον βρεί κανείς  στους περισσότερους καταλόγους των δισκοπωλείων αλλά και στο επίσημο Store της μπάντας. – www.rawinsect.bigcartel.com

RF: Τα τελευταία χρόνια όσοι παρακολουθούν τους Raw In Sect, βλέπουν ότι είστε μια δραστήρια μπάντα σε Ελλάδα και εξωτερικό. Ετοιμάζετε κάποια περιοδεία για την προώθηση του δίσκου; Αν ναι που;

Συζητιέται κάτι για τέλος του χρόνου, όποιος θέλει να ενημερώθει μπορεί να μας ακολουθήσει στα Social Media.

 RF: Πόσο εύκολο είναι για μια ελληνική μπάντα να ταξιδεύει στο εξωτερικό και να χτίσει το δικό της fanbase; Τι χρειάζεται;

Σίγουρα δεν είναι μία απλή διαδικασία, έχει και αυτό την δυσκολία του. Μόνο και μόνο γεωγραφικά εάν το δει κανείς  είναι αρκετό. Φτάνει να το πάρει απόφαση και να είναι έτοιμος για όλα διότι αυτή η δουλειά θέλει γερό στομάχι και θυσίες στην καθημερινότητα του.

Ίσως για αρχή μια συμφωνία με αντζέντη για να κλείσει αυτός τις συναυλίες είναι ένα ιδανικό σενάριο, εάν όμως δεν υπάρξει, τότε αναγκαστικά φορτώνεσαι εσύ αυτή την ευθύνη να το κάνεις με τους δικούς σου όρους και εννοείται μια σωστή διαχείρηση του οικονομικού διότι είναι πολύ εύκολο να πάει κάτι πολύ στραβά ενώ είσαι στον δρόμο.

 RF: Θέλω να μου πείτε μια θετική και μια αρνητική εμπειρία που σας έχει μείνει σε κάποια περιοδεία.

Όταν κάναμε δίαλειμμα απο τις ηχογραφήσεις του Κιτρο, ο παραγωγός κάποια στιγμή μας πήγε στα Metropolis Studio στο δωμάτιο που είχαν ηχογραφήσει οι Queen τον τελευταίο τους δίσκο Innuendo. Νομίζω όλοι αισθανθήκαμε την ενέργεια του να βρισκόμαστε στο Control Room που έχουν γυριστεί πλάνα απο το κλιπ του HeadLong πχ.
Αυτή ήταν η μία θετική.

Υπάρχουν σίγουρα και πιο ακραία σκηνικά που έχουν συμβεί απο αυτό που θα αναφέρω, αλλά για ευνόητους λόγους δεν μπορώ να τα πω. Μία αρνητική λοιπον θα μπορούσα να πω εμπειρία το να προσπαθούμε να κοιμηθούμε τον ελάχιστο χρόνο που είχαμε διαθέσιμο σε βενζινάδικα κάθε βράδυ μέσα στο Camper και να αισθάνεσαι απο το κρύο και την υγρασία να τρυπάνε τα κόκκαλα σου.

RF: Εδώ και αρκετά χρόνια η ελληνική ροκ σκηνή έχει να επιδείξει πολλά αξιόλογα σχήματα με κοινό το οποίο αυξάνεται συνεχώς. Ποια η γνώμη σας για τη σκηνή γενικά και πώς βλέπετε το μέλλον της;

Σε σχέση με 10 χρόνια πρίν σίγουρα είναι σε πολύ καλύτερη μοίρα και σε μουσικό εππίπεδο αλλά και στα πιο τεχνικά, καλύτεροι χώροι για συναυλίες  με πιο σοβαρό εξοπλισμό, καλύτερες διοργανώσεις κλπ.
Ισως ένα Agency θα έλεγα ότι λείπει απο την Ελλάδα.

Πιστεύω παίρνει κι άλλη βελτίωση ο χώρος και αυτό θα φτιάξει  όταν η νοοτροπία αλλάξει και αρχίσουμε να κοιτάμε  θέματα του χώρου που θα είναι οφέλιμα για όλους όχι μόνο ατομικά.

Πιστευώ θα δούμε να γίνονται πολύ ενδιαφέροντα πράγματα τα οποία μπορεί να μην φανταζόμαστε καν το πώς  θα είναι. Είμαι αισιόδοξος…

RF: Σας ευχαριστούμε για το χρόνο σας. Έχετε κάτι να πείτε στους αναγνώστες του RockFist για το κλείσιμο;

Ευχαριστούμε και εμείς για το ενδιαφέρον που δείχνει ο κόσμος και να συνεχίσει να στηρίζει το έργο του RockFist.

Βρείτε τους Raw In Sect:

Website: http://www.rawinsect.com/
Facebook: https://www.facebook.com/rawinsect/
Instagram: https://www.instagram.com/rawinsect/
Youtube: https://www.youtube.com/channel/UCOTzUu-ZoDXGh2ZoYvdYrDg

raw in sect

 

Post Author: RockFist