naxatras

Naxatras w/SuperSoul live at Gagarin 205 (21-4-18)

Οι Naxatras επισκέφθηκαν και την Αθήνα φυσικά, στα πλαίσια της ελληνικής τους περιοδείας κι εμείς δε χάσαμε την ευκαιρία να παρευρεθούμε σε μια ψυχεδελική βραδιά με ένα όνομα, το οποίο έχει τεράστιο hype και ένα πολύ μεγάλο κοινό, που μεγαλώνει όλο και περισσότερο.

supersoulΤο πρόγραμμα τηρήθηκε κατά γράμμα και στις 21.20 ανέβηκαν στη σκηνή οι Supersoul. Δεν τους είχα ακούσει πιο πριν και μπορώ να πω ότι με ενυπωσίασαν με τη groove-άτη heavy bluesιά τους και την ενέργειά τους στη σκηνή. Ο ήχος θα μπορούσε να είναι καλύτερος βέβαια, αλλά δε νομίζω ότι αυτό πτόησε ιδιαίτερα κανέναν. Σίγουρα θα τους ψάξω περισσότερο και σας συμβουλεύω να κάνετε το ίδιο (αν δεν το έχετε κάνει ήδη).

Στις 22.30 ήρθε η ώρα για το main event, τα παιδιά από τη Θεσσαλονίκη ανέβηκαν στη σκηνή και μας έμπασαν κατευθείαν στον κόσμο τους με το πρώτο κομμάτι από τον τελευταίο τους δίσκο (“You Won’t Be Left Alone”). Η συνέχεια το ίδιο και περισσότερο δυναμική με τα “Sun is Burning” , “Downer” και “Pulsar 4000”. Και ενώ περνούσαμε από τον ένα ψυχεδελικό ύμνο στον άλλο, όλοι τους άρτια παιγμένοι, αντίστοιχα ψυχεδελικά βίντεο προβάλλονταν στο πανί πίσω από την μπάντα, το κερασάκι στην τούρτα της όλης εμπειρίας.

naxatrasΣτους πρώτους ήχους του “Waves” το κοινό φάνηκε να εκστασιάζεται, παρόλο που το συγκεκριμένο κομμάτι συγκαταλέγεται μάλλον στα πιο χαλαρά. Οι Naxatras  σταθεροί, σεμνοί και λιγομίλητοι, διέκοπταν τη μαγεία μόνο για να μας ευχαριστήσουν ή να αναφέρουν κάποιους τίτλους τραγουδιών απ’το τελευταίο τους album, όπως στα “Machine” και “On the Silver Line”. Στο δεύτερο μάλιστα έπεσε αρκετός χορός από τους παρευρισκόμενους.

Και μιας και μιλάμε για χορούς, δεν περίμενα αυτό που θα ακολουθούσε στα καπάκια. Τη στιγμή που η μπάντα ξεκίνησε να παίζει το “Garden of the Senses” εμφανίστηκε στη σκηνή η Roxanne μέσα από καπνούς, χορεύοντας στους ρυθμούς του με μια μάσκα που θύμιζε αυτή των εξωφύλλων των δίσκων του συγκροτήματος. Οι guest εμφανισεις όμως, δε σταματούν εδώ αφού στα “White Morning” και “Spring Song” προσχώρησε στην μπάντα ο Φίλων Γερόπουλος, ο οποίος συμμετείχε ως guest musician σε αυτά τα δύο κομμάτια και στο album.

naxatras

Κάπως έτσι τελείωσε το κυρίως σετ και τα παιδιά μας «αποχαιρέτησαν» εσπευσμένα, για να επιστρέψουν για το encore με τα “I am the Beyonder”, υπό τις ιαχές του πλήθους και το “The Great Attractor” για το οριστικό κλείσιμο της βραδιάς.

Οι Naxatras τιμούν το όνομα που έχουν χτίσει τα τελευταία χρόνια με εμφανίσεις όπως αυτή, διάρκειας δύο γεμάτων ωρών και προσεγμένη δουλειά από όλες τις απόψεις (τα κομμάτια ακούγονταν καλύτερα στο live και αυτό λέει πολλά). Ο φωτισμός ήταν επίσης πολύ ταιριαστός. Δε νομίζω ότι υπήρχε κανένας που να μην έφυγε ευχαριστημένος και με το παραπάνω από το Gagarin εκείνο το βράδυ. Το μέλλον αναμφίβολα τους ανήκει.

Setlist:

1. You Won’t Be Left Alnoe
2. Sun is Burning
3. Downer
4. Pulsar 4000
5. Machine
6. Waves
7. Land of Infinite Time
8. On the Silver Line
9. Garden of the Senses
10. Prophet
11. White Morning
12. Spring Song

Encore:

13. I am the Beyonder
14. The Great Attractor

Περισσότερες φωτογραφίες: https://www.facebook.com/pg/Photo-Fist-Photography-1159307987513081/photos/?tab=album&album_id=1533365313440678

 

Post Author: RockFist