POEM

Live Report: POEM live @ Kyttaro w/ Guests: Nochnoy Dozor & Groove Therapist

Παρασκευή βράδυ και το κρύο με τη βροχή καλά κρατούν. Πριν φτάσω στο Κύτταρο είχα στο μυαλό μου τι θα γίνει με την προσέλευση του κόσμου μιας και οι POEM είναι ένα από τα δυνατά ονόματα της ελληνικής σκηνής. Ευτυχώς,τίποτα δεν έδειχνε να πτοεί τους οπαδούς που σιγά σιγά γεμίζουν το μαγαζί.

Groove Therapist

Το πρόγραμμα έχει τηρηθεί και στη σκηνή ανεβαίνουν οι Groove Therapist. Ένα πενταμελές σχήμα που δημιουργήθηκε το 2010 και κινείται στο χώρο του Progressive Rock. Ο ήχος τους  διαμάντι, κάτι το οποίο φαίνεται πως το έχουν δουλέψει αρκετά και οι ίδιοι συχνοτικά. Ωραίες εναλλαγές στα riffs και στους ρυθμούς, όπου σε συνδυασμό με τα funk στοιχεία τα οποία τόνιζαν και τα πλήκτρα πολλές φορές, καθιστά το ύφος τους χαρακτηριστικό για τον ακροατή. Οι συνθέσεις τους πλούσιες σε ιδέες, σε κερδίζουν από το πρώτο κιόλας άκουσμα, χωρίς να υπάρχει κάτι που να σε κουράζει. Τους Groove Therapist, τους είχα ακουστά μόνο σαν όνομα, αλλά πραγματικά μετά από αυτή την εμφάνιση, κέρδισαν εμένα και όλους τους παρευρισκόμενους και σίγουρα θα τους ψάξουμε παραπάνω.

Nochnoy Dozor

Η ώρα είναι περίπου 10.15 και όλα είναι έτοιμα για τους Nochnoy Dozor. Το είδος τους διαφορετικό από την προηγούμενη μπάντα. Βασισμένοι περισσότερο σε heavy riffs αλλά και doom στοιχεία. Οι πιο βαριές συνθέσεις τους είναι για headbanging και σε κάνουν να θες να χτυπηθείς, ενώ σίγουρα απευθύνονται και σε ένα πιο μέταλ κοινό. Η εμφάνιση τους ήταν εντυπωσιακή και μαζί με την παρουσία των δύο κοριτσιών στα φωνητικά, σου δίνουν άλλη αίσθηση στα τραγούδια τους. Οι φωνές μου φάνηκε σε κάποια μέρη να μοιάζουν αρκετά μεταξύ τους, με αποτέλεσμα σε ορισμένες περιπτώσεις να μην μπορώ να αντιληφθώ ποια κοπέλα τραγουδάει την πρώτη φωνή, χωρίς να είναι απαραίτητα κακό αυτό. Δυνατό live, ο κόσμος τους καταχειροκρότησε και σίγουρα είναι μια μπάντα που θα ακουστεί έντονα σύντομα.

POEM

Η αλήθεια είναι πως περίμενα μέρες αυτή τη συναυλία, μιας και δεν είχα ξαναδεί την μπάντα ζωντανά, την ίδια στιγμή που ακούς τα καλύτερα από γνωστούς και φίλους που τους έχουν παρακολουθήσει. Επιστρέφουμε στο Progressive λοιπόν, με metal  ήχο αλλά και alternative επιρροές. Όλα αυτά καθιστούν τους POEM μοναδικούς και πολύ αγαπητούς στον κόσμο. Το συγκρότημα φαίνεται ότι έχει δουλέψει πολύ σκληρά για να πετύχει, ενώ φανερώνονται και οι δυνατότητες του επί σκηνής, για ακόμη μεγαλύτερα πράγματα στο μέλλον. Τεχνικοί παίκτες που γνώριζαν πολύ καλά τι θα κάνουν με τις κινήσεις και το όργανό τους. Στο setlist υπήρχαν πολλά συνεχόμενα κομμάτια, που δε σε άφηναν να επαναπαυτείς καθόλου. Το τελευταίο τους άλμπουμ “Unique” παρουσιάστηκε άψογα και σε συνδυασμό με παλιότερους ύμνους της μπάντας η βραδιά ήταν μαγευτική. Χαρακτηριστικό παράδειγμα η συμμετοχή του κόσμου στο κομμάτι “Weakness”, όπου τραγουδούσε με πάθος και πραγματικά επικράτησε πανικός. Επόμενος σταθμός για τους POEM θα είναι πιθανώς το νέο τους άλμπουμ οπότε ελπίζουμε να τους δούμε ξανά σύντομα.

Setlist

1.False Morality
2.My Own Disorder
3.Four Cornered God
4.Weakness
5.Passive Observer
6.Fragments
7.Discipline
8.Euthanasia
9.Giant
10.Unique
11.Instinct
12.Brightness Of Loss
13.Remission Of Breath

Περισσότερες φωτογραφίες στη σελίδα του Photo-fist

Post Author: RockFist