outloud

Live Report: Outloud live in Athens (22-12-18)

Οι Outloud κυκλοφόρησαν νέο δίσκο και ξεκίνησαν τις live εμφανίσεις για την προώθησή του, με πρώτη στάση την Αθήνα στις 22 Δεκεμβρίου και το Rockfist ήταν εκεί.

Τη συναυλία άνοιξαν οι Voidnaut, οι οποίοι παρουσίασαν τον πρώτο τους δίσκο. Η μουσική τους κινείται σε μοντέρνα metalικά πλαίσια με groove-άτο στυλ. Δεν μπορώ να πω ότι τους απήλαυσα όσο θα ήθελα, όμως, λόγω αρκετών προβλημάτων στον ήχο.

Outloud live

Κατά τις 11 και κάτι και υπό τη μουσική της σειράς Knight Rider (σύμβολο της δεκαετίας του ’80) ήμασταν όλοι έτοιμοι να υποδεχτούμε τους headliners. Δυναμική είσοδος με το “Death Rock!”, προς μικρή μου έκπληξη, μιας και περίμενα εισαγωγή με κομμάτι από το τελευταίο album, αλλά οι στίχοι του “Death Rock!” δεν αφήνουν περιθώρια αμφισβήτησης (“we’re gonna rock you!”). Ο ήχος ήταν αισθητά καλύτερος πλέον, με μερικά ακόμα προβληματάκια βέβαια. “Virtual Heroes” και “I Am the One” για τη συνέχεια, από το νέο δίσκο με τίτλο “Virtual Heroes Society”, για να επιστρέψουμε στα παλιά με το “Tonite”. Στα καπάκια ακούσαμε τα “One More Time”, “My Promise”, “Borrowed Time” και “Isolation Game” και σ’αυτό το σημείο θα πρέπει να αναφερθώ στον λαλίστατο Chandler Mogel, εξ Αμερικής, τη φωνή του συγκροτήματος, ο οποίος δεν έχασε ευκαιρία να αλληλεπιδράσει με το κοινό, αλλά και με τον Bob Katsionis, να κάνει πλάκα με τις ελληνικές λέξεις που έχει μάθει και τελικά να μας πει πως εφόσον τα Χριστούγεννα πλησιάζουν, η μπάντα είχε σκοπό να παίξει και κάτι διαφορετικό, στο πνεύμα των ημερών, για να μας «τρολλάρουν» τελικά παίζοντας ένα ρεφραίν από το “Last Christmas”, πρωτού το γυρίσουν, φυσικά, στο “Last Days of December”. Μετά από αυτό, ο Chandler αποχώρησε για λίγο, αφήνοντας την υπόλοιπη μπάντα να τζαμάρει με ριφάκια από Metallica, Megadeth, Slayer, Maiden και όχι μόνο, για να επανέλθει κατά τη διάρκεια της εισαγωγής του “Broken Sleep”. Το κυρίως σετ έκλεισε με τα “…And I Tried” και “Outloud!”, μετά το τέλος του οποίου έπαιξε η μουσική του Ρετιρέ και του Beverly Hills Cop,  για ακόμα περισσότερη δόση 80ίλας. Το “encore” ήταν γεμάτο εκπλήξεις, αφού ακούσαμε τρεις διασκευές, τα “Enola Gay”, “Danse Macabre” (διασκευή από τους Ghost) και το “I’m So Excited”, ενώ δε θα μπορούσαν να λείπουν από το κλείσιμο τα “Waiting for Your Love” και “We Run”, τα οποία ο κόσμος έδειχνε να απολαμβάνει ιδιαίτερα. Ειδικά το πρώτο παίζει να το τραγούδησαν όλοι.

Σε γενικές γραμμές περάσαμε πολύ ωραία, η μπάντα έδωσε τον καλύτερό της εαυτό, η προσέλευση του κόσμου ήταν αρκετά μεγάλη και ο Bob Katsionis δεν παρέλειψε να αναφερθεί σ’αυτό και να ευχαριστήσει τον κόσμο που ήταν εκεί, παρά το εορταστικό των ημερών, καθώς και τους συνεργάτες του, εκφράζοντας, όμως, και τη δυσαρέσκειά του όσον αφορά τα προβλήματα στον ήχο, τα οποία, βέβαια, ήταν ανεπαίσθητα από κάποιο σημείο και μετά (τουλάχιστον σε εμάς κάτω), και σίγουρα δεν πτόησαν το κοινό.

Setlist:
1. Death Rock
2. Virtual Heroes
3. I Am The One
4. Tonite
5. One More Time
6. My Promise
7. Borrowed Time
8. Isolation Game
9. Last Days of December
10. Broken Sleep
11. …And I Tried
12. Outloud!
Encore:
13. Enola Gay
14. Danse Macabre
15. I Was So Blind
16. I’m So Excited
17. Waiting for Your Love
18. We Run

Περισσότερες φωτογραφίες στη σελίδα του Photo-Fist

Post Author: RockFist