Illusory band

Illusory: Ετοιμάζουμε ακόμα ένα video clip για το “Polysyllabic” ενώ πάντα αναζητούμε την ευκαιρία για καλά Live στην Ελλάδα και το εξωτερικό”

Οι δικοί μας Illusory κυκλοφόρησαν πρόσφατα το νέο τους άλμπουμ “Pollysylabic” αλλά και γνωστό σε όλους μας βίντεο κλιπ για το τραγούδι “Dreamshade”. Το Rockfist μίλησε μαζί τους για το δίσκο, τα βίντεο, τις συνεργασίες αλλά και τα μελλοντικά τους σχέδια.
RF: Καλησπέρα παιδιά! Θα ήθελα να σας συγχαρώ για την πρόσφατη δισκογραφική σας δουλειά αλλά και για το βίντεο κλιπ που μόλις κυκλοφορήσατε. Είναι ότι καλύτερο έχω δει τον τελευταίο καιρό. Πως νιώθετε με το αποτέλεσμα;

Δημήτρης: Καλησπέρα και σε εσάς και ευχαριστούμε πολύ για τα καλά σας λόγια καθώς και για τη φιλοξενία. Είμαστε στην ευχάριστη θέση να έχουμε κυκλοφορήσει ένα πολύ καλό album (“Polysyllabic”) καθώς και δύο εξαιρετικά video clips. Τόσο το Official Lyric Video, “Odd-Y-Sea”, όσο και το Official Music Video, “Dreamshade”, αποτελούν δείγματα δουλειάς για τα οποία είμαστε υπερήφανοι. Η συνεργασία μας με το Γιάννη Καϊμακάμη για το “Odd-Y-Sea” πήγε περίφημα και το αποτέλεσμα θεωρώ ότι είναι πανέμορφο. Πιστεύω ότι ο Γιάννης είναι εξαιρετικός στη δουλειά του και το μέλλον του ανήκει. Όσον αφορά το “Dreamshade”, κάναμε αυτό ακριβώς που θέλαμε και μάλιστα ακόμα περισσότερο. Ήταν απίστευτο το πως η σκηνοθέτιδα Μαρία Χατζηγιάννη, κατάφερε να ντύσει τη μουσική μας με τόσους ηθοποιούς, σκηνικά και ένα μαγικό σενάριο! Νομίζω πως αυτή η δουλειά είναι από τις κορυφαίες σε Ελλάδα και εξωτερικό και ανεβάζει τα standard στο χώρο μας.

RF: Θα ήθελα να ξεκινήσουμε με το δίσκο “Polysyllabic”. Δεύτερο άλμπουμ σωστά; Πείτε μας δυο λόγια γι αυτό.

Γιώργος Π: Το “Polysyllabic” αποτελεί για εμάς τη φυσική συνέχεια του “The Ivory Tower”. Να τονίσουμε εδώ ότι το ντεμπούτο μας το κυκλοφορήσαμε, αρχικά, το 2006 σαν promo και η καθυστέρηση για την κυκλοφορία του σαν album έγκειται στο γεγονός της αναζήτησης δισκογραφικής εταιρείας. Την αμέσως επόμενη ημέρα από την κυκλοφορία του “The Ivory Tower” ξεκίνησε ο Κώστας (Κούλης – τύμπανα) να ηχογραφεί τα τύμπανα για τα τραγούδια του “Polysyllabic”. Όσον αφορά την τριετή καθυστέρηση για την κυκλοφορία του δίσκου, κάτι το οποίο μας ρωτάνε συνεχώς, αυτή προέκυψε χωρίς να το θέλουμε. Η αποχώρηση του Δημήτρη Κουρμούση (κιθάρα) εν μέσω ηχογραφήσεων και η αναζήτηση νέου μέλους είχε ως αποτέλεσμα και την καθυστέρηση για την ολοκλήρωση του tracking, αλλά και των Live για την προώθηση του πρώτου μας δίσκου, με μεγαλύτερη ευθύνη της προηγούμενης εταιρείας, που δεν έκανε απολύτως καμία προσπάθεια να μας κλείσει κάποιες συναυλίες, κάτι το οποιο είχε συμφωνηθεί πριν πέσουν οι υπογραφές. Από τη στιγμή που καταλήξαμε στο Γρηγόρη (Μπάκος – κιθάρα) ξεκινήσαμε και δώσαμε συναυλίες σε Αθήνα, Θεσσαλονίκη, Γιάννενα και Τρίκαλα, σε ένα διάστημα έξι μηνών. Αυτό είχε ως αποτέλεσμα να μείνουν λίγο πίσω οι ηχογραφήσεις του “Polysyllabic”. Σκοπός της μπάντας είναι να γράφει μουσική και να κυκλοφορεί album σε εύλογο χρονικό διάστημα και αν όλα πάνε καλά, πιστεύουμε ότι σύντομα θα ξεκινήσουμε τις ηχογραφήσεις για το διάδοχο του “Polysyllabic”.

RF: Με ποιους συνεργαστήκατε;  Η παραγωγή έγινε εξ’ολοκλήρου στο δικό σας Studio;

band001Δημήτρης: Στο “Polysyllabic” έχουμε αρκετούς μουσικούς, καλεσμένους και επέτρεψέ μου να τους αναφέρω όλους. Στο “Swan Song” στα φωνητικά ο Μηνάς Νοταράς, ο Γιώργος Εικοσιπεντάκης των InnerWish και ο Δημήτρης Γιαννακόπουλος των Sunlight. Ο Γιώργος Παπαδάκης στο λαούτο και ο Θύμιος Κρίκος των InnerWish σε ένα κιθαριστικό solo. Στο “Dreamshade” συμμετείχε η χορωδία των Voice Box, ο Γιώργος Ράλλης έπαιξε 12χορδη ακουστική κιθάρα και ο Αθανάσιος Λαζάρου τσέλο. Στο Hidden Track του album, το “The Story” τα κλασικά όργανα είναι παιγμένα και ενορχηστρωμένα από τον Αλέξανδρο Ρουμελιώτη. Στα “The Eyes Of Hades” και “System’s Decay” έχει κάνει φωνητικά ο Μηνάς Νοταράς και στα “Solitary Nomad” και “Polysyllabic Thoughts” έχει παίξει 12χορδες ακουστικές κιθάρες ο Γιώργος Ράλλης.
Γιώργος Π: Να προσθέσω ότι οι ηχογραφήσεις έγιναν, κατά το μεγαλύτερό τους μέρος, στο studio της μπάντας, το iCave Studio και στη συνέχεια ήρθαμε σε συνεργασία με τον ηχολήπτη/παραγωγό, Γιάννη Πετρογιάννη και τα Matrix Studios όπου και έγιναν οι ηχογραφήσεις τυμπάνων, φωνητικών, η μίξη του δίσκου και το mastering. Είμαστε εξαιρετικά ικανοποιημένοι από το αποτέλεσμα που βγήκε στο album και η συνεργασία με το Γιάννη και το studio θα συνεχιστεί και σε επόμενες δουλειές μας.

RF: Τι διαφορές συναντάει κανείς σε σύγκριση με την προηγούμενη δισκογραφική σας δουλειά;

Γιώργος Π: Σίγουρα το νέο μας album είναι πιο ώριμο. Αυτό είναι λογικό, διότι και εμείς ωριμάζουμε σαν μουσικοί. Κάποιος που έχει ακούσει και τις δύο δουλειές μας αντιλαμβάνεται ότι το “Polysyllabic” έχει περισσότερα progressive στοιχεία από τον προκάτοχό του. Έχουμε την εντύπωση ότι σε αυτόν τον δίσκο έχουμε παρουσιάσει την «πολυσυλλαβικότητα» των ILLUSORY. Έχουμε τραγούδια με πολλές εναλλαγές σε ρυθμούς και ήχους, έχουμε κάποια classic metal τραγούδια, έχουμε χρησιμοποιήσει τσέλο, αλλά και λαούτο, έχουμε πολυφωνικά μέρη, αλλά και μέρη ορχήστρας και φυσικά την εξαιρετική χορωδία των Voice Box και πολλούς καλούς φίλους μουσικούς guests. Η μπάντα έχει μια νοοτροπία στο songwriting, ότι αν μας αρέσει το αποτέλεσμα αυτό το κρατάμε και προχωράμε. Μπορεί να έχουμε κομμάτι τριών λεπτών, αλλά και κομμάτι δέκα λεπτών, κάτι το οποίο υπάρχει στο “Polysyllabic”. Τέλος, η βασική διαφορά, κατά την άποψή μας, είναι η παραγωγή του δίσκου. Το ότι έγινε στην Ελλάδα μας βοήθησε πολύ, γιατί είχαμε τη δυνατότητα να παρακολουθούμε και να επεμβαίνουμε όπου αυτό ήταν αναγκαίο. Η παραγωγή του Γιάννη (Πετρογιάννη) και του Dee (Θεοδώρου) νομίζω ότι ήταν ακριβώς αυτό που θέλαμε για τη συγκεκριμένη δουλειά και θεωρώ ότι είναι το βήμα μπροστά που έπρεπε να γίνει!

dreamshade

RF: Πείτε μου για τα βίντεο που κυκλοφορήσατε για την προώθηση του άλμπουμ σας. Είδαμε το lyric βίντεο “Odd-Y-Sea” και στη συνέχεια το πρόσφατο “Dreamshade”. Φαντάζομαι τα θετικά σχόλια πάνε κι έρχονται σωστά;

Κώστας: Όπως γνωρίζετε και εσείς, τα video είναι αναγκαία για κάθε δίσκο που κυκλοφορεί. Στην ουσία αποτελούν «διαπιστευτήρια» της μπάντας για τη νέα μουσική της πρόταση και εννοείται πως δεν θα μπορούσαμε να μείνουμε έξω από όλο αυτό. Το “Odd-Y-Sea” ήταν το πρώτο video για το “Polysyllabic” και δημιουργήθηκε από το Γιάννη Καϊμακάμη, τον οποίο εκτιμούμε απεριόριστα σαν σκηνοθέτη. Με το Γιάννη άλλωστε έχουμε συνεργαστεί ξανά στο παρελθόν, με εξίσου καταπληκτικά αποτελέσματα. Στο διαδίκτυο υπάρχει και το Official Audio Clip που έχουμε κάνει για το “Last Fallen Angel”, το οποίο έχει επιμεληθεί ο τραγουδιστής μας, ο Dee Θεοδώρου, ενώ το πλέον πρόσφατο «παιδί» μας είναι το επίσημο video για το “Dreamshade”. Στην ουσία πρόκειται για μία μικρού μήκους ταινία, έμπνευση και όραμα μαζί της σκηνοθέτιδας Μαρίας Χατζηγιάννη, την οποία γνωρίσαμε μέσω κοινού φίλου και συγκεκριμένα του Βάιου Ρούπη, ο οποίος (παρ)ακολουθεί τη μπάντα εδώ και χρόνια. Η Μαρία έφερε όλη την ομάδα της για το video και μπορείς να φανταστείς την έκπληξή μας όταν είδαμε όλον αυτό τον κόσμο να καταφθάνει στο χώρο των γυρισμάτων. Μείναμε άφωνοι από τον επαγγελματισμό, τον ενθουσιασμό και τις ιδέες αυτής της απίστευτης ομάδας και πραγματικά χρωστάμε ευγνωμοσύνη για τον τρόπο με τον οποίο «έντυσε» το “Dreamshade”. Από την άλλη πλευρά, είχαμε την χαρά και την τιμή να φιλοξενήσουμε στο video έναν τεράστιο ηθοποιό, όπως είναι ο Δημήτρης Αλεξανδρής, ο οποίος αγαπάει το Metal, αγαπάει τη δουλειά μας και μας έδωσε λίγη από τη λάμψη του. Του άρεσε η ιδέα από την αρχή, κάτι που φάνηκε από την πρώτη-πρώτη συνάντησή μας με τη σκηνοθέτιδα. Πέρα από τη μαγική απόδοσή του, μας ξετρέλανε όλους με το ήθος, την ευγένεια και το χιούμορ του, κατά τη διάρκεια των γυρισμάτων. Για το “Dreamshade” ακούμε μόνο καλά λόγια, ενώ ασχολούνται μαζί μας πολλά περιοδικά από την αρχή, σαν να κυκλοφόρησε τώρα ο δίσκος! Θέλεις η υπέρ-παραγωγή του βίντεο, θέλεις η συμμετοχή του Δημήτρη και το τελικό αποτέλεσμα, είμαστε πλέον στο σημείο να παίρνουμε νέες κριτικές και αιτήματα για συνεντεύξεις. Θεωρούμε ότι είναι το υποδειγματικό «σπρώξιμο» για το “Polysyllabic” και ελπίζουμε να συνεχίσει με αυτούς τους φοβερούς ρυθμούς.

RF: Είναι πράγματι εξαιρετική δουλειά. Σίγουρα υπήρξαν πολλοί παράγοντες για να προκύψει ένα τέτοιο αποτέλεσμα. Ποιοι ήταν αυτοί;

Δημήτρης: Οι δύο βασικοί παράγοντες είναι η παρουσία του πολύ καλού ηθοποιού Δημήτρη Αλεξανδρή και το σενάριο και η υλοποίησή του από τη σκηνοθέτιδα Μαρία Χατζηγιάννη. Βεβαίως δε μπορώ να παραβλέψω τη συμμετοχή της ηθοποιού Ελευθερίας Στεφανούρη καθώς και όλων των υπόλοιπων ηθοποιών, του τσελίστα Αλέξανδρου Λαζάρου και της χορωδίας των Voice Box. Για το “Dreamshade” χρειάστηκαν τρεις ολόκληρες μέρες γυρισμάτων, μεγάλη προετοιμασία των χώρων, αλλά και πολύ δουλειά πίσω από τις κάμερες καθώς και στο μοντάζ.

RF: Πώς προέκυψε η συνεργασία με τη δισκογραφική εταιρία “7hard/7us Media Group”;

illusoryΚώστας: Ο πρώτος μας δίσκος, “The Ivory Tower”, είχε κυκλοφορήσει από ελληνική δισκογραφική. Δυστυχώς, η εταιρεία δεν κατάφερε να ανταποκριθεί σε αυτά που είχε υποσχεθεί και εμείς, επειδή βλέπαμε ότι όλο το πράγμα πάγωνε, ξεκινήσαμε, πολύ διακριτικά, να «κοιτάμε βιτρίνες» για το “Polysyllabic”. Στείλαμε περίπου δέκα «πακετάκια» με το νέο album και τις συνημμένες πληροφορίες/δεδομένα και μία εβδομάδα μετά είχαμε την απάντηση της 7hard. Το σουρεάλ της υπόθεσης είναι ότι ο φάκελος έφτασε άδειος στα γραφεία τους! Κάποιος είχε φροντίσει να πάρει το υλικό και εννοείται πως δεν μάθαμε ποτέ τι απέγινε. Ο υπεύθυνος της εταιρείας όμως το σκέφτηκε πολύ επαγγελματικά, είχε κάποια στοιχεία μας από το φάκελο και ένα διαβιβαστικό που «διασώθηκε» και μπήκε στο διαδίκτυο για να ακούσει την πρώτη δουλειά μας. Ενθουσιάστηκε μάλιστα τόσο πολύ που μας έγραψε πως «Αν το δεύτερο album σας είναι τόσο καλό…». Του το στείλαμε ψηφιακά την ίδια μέρα που απάντησε και επανήλθε την επόμενη με το συμβόλαιο. Οι μέρες που κύλησαν είχαν να κάνουν με διαδικαστικά και διάφορα τυπικά θέματα πριν σφραγίσουμε τη συνεργασία. Είναι μια εταιρεία που παλεύει πραγματικά για τις μπάντες της. Απαντά άμεσα σε ό,τι ρωτάμε, βοηθά όπως και όπου μπορεί και αναλαμβάνει δαπάνες, ακόμα κι αν αυτές δεν είναι μέσα στον αρχικό προϋπολογισμό για το “Polysyllabic”. Είμαστε σε καλό δρόμο, φανταζόμαστε ότι θα γίνει ακόμα καλύτερος.

RF: Ποια είναι τα επόμενα σχέδια της μπάντας;

Νικήτας: H μπάντα προετοιμάζεται για το Live με τους Hekatomb. Παράλληλα μπαίνουμε σε διαδικασία ηχογραφήσεων των τυμπάνων για τον επόμενό μας δίσκο. Θέλουμε να είναι έτοιμος το συντομότερο δυνατό! Ετοιμάζουμε ακόμα ένα video clip για το “Polysyllabic” ενώ πάντα αναζητούμε την ευκαιρία για καλά Live στην Ελλάδα και το εξωτερικό, σε συνδυασμό με ένα καλό support σε κάποια μεγάλη μπάντα.

RF: Θα υπάρξει σύντομα κάποια εμφάνισή σας στην Ελλάδα;

Γρηγόρης: Βεβαίως. Όπως σας είπε και ο Νικήτας, έχουμε ήδη κλείσει ένα Live στις 3 Ιουνίου στο The Crow Club, στο οποίο θα παίξουμε παρέα με τους Σουηδούς Hekatomb. Μετά τη κυκλοφορία του καινούριου μας video clip για το τραγούδι “Dreamshade” και έχοντας ήδη τελειώσει τις προ-παραγωγές για τον τρίτο μας δίσκο, νομίζω είναι καιρός να ξαναβγούμε πάνω στην σκηνή. Παράλληλα κουβεντιάζουμε για κάποια ακόμα Live, για τα οποία όταν θα κλείσουν θα ενημερωθείτε από τις επίσημες ιστοσελίδες της μπάντας.

RF: Είναι οι Illusory έτοιμοι για μία περιοδεία στο εξωτερικό;

Γιώργος Π: Πάμε σε μια δύσκολη ερώτηση… Τι εννοούμε περιοδεία; Αν αυτό είναι να πάρουμε τα όργανά μας και να οργώσουμε την Ευρώπη για 2-3 μήνες, αυτό είναι ουσιαστικά ανέφικτο, κατά κύριο λόγο επειδή όλοι μας είμαστε σε ηλικίες που έχουμε δουλειές και οικογένειες και δεν υπάρχει η δυνατότητα να ξεκινήσουμε ένα τόσο μεγάλο tour. Από την άλλη μεριά, η συμμετοχή σε κάποια φεστιβάλ στο εξωτερικό είναι κάτι το οποίο το ψάχνουμε και κοιτάμε να το κάνουμε όσο αυτό είναι δυνατό. Επίσης μια οργανωμένη μίνι περιοδεία, τύπου 7 με 10 ημερών, φαντάζει πιο εφικτή για όλους μας. Η αλήθεια είναι ότι αν μας γινόταν αυτή η ερώτηση και ήμασταν 15 με 20 χρόνια νεότεροι, πλην του Γρηγόρη που είναι ο πιτσιρικάς της μπάντας, (γέλια) θα σου απαντάγαμε άμεσα ότι «Ναι αδελφέ, είμαστε έτοιμοι να βγούμε στο δρόμο και να πάμε μια μεγάλη περιοδεία». Τώρα, όπως γίνεται αντιληπτό, αυτό είναι δύσκολο. Τελειώνοντας, να πούμε ότι και οι συνθήκες των περιοδειών, όπως έχουν διαμορφωθεί τα τελευταία χρόνια, χρειάζονται και χρήμα, εκτός από χρόνο, κάτι που εν μέσω οικονομικής κρίσης στη χώρα μας, δημιουργεί ένα ακόμα πρόβλημα.

RF: Ποια η γνώμη σας για την ελληνική μέταλ σκηνή;

Γιώργος Κ: H ελληνική Metal σκηνή έχει ανέβει επίπεδο και δεν έχει να ζηλέψει σε τίποτα τις μπάντες του εξωτερικού. Είναι τουλάχιστον κρίμα ακόμα και σήμερα να αντιμετωπίζεται από κάποιους ως μία υποδεέστερη μουσική σκηνή. Το ταλέντο των Ελλήνων μουσικών, η μελέτη αλλά και οι μουσικές παραγωγές που έχουν ανέβει επίπεδο, είναι το τρίπτυχο της σημερινής εικόνας μας.

RF: Ευχαριστώ πολύ, παιδιά, για το χρόνο σας και εύχομαι κάθε επιτυχία γιατί πραγματικά το αξίζετε. Πείτε δυο λόγια στους αναγνώστες του “Rockfist”.

Κώστας: Εμείς ευχαριστούμε! Ευχαριστούμε για το χρόνο σας και την καλή διάθεση, καθώς και για τη στήριξη. Ευχόμαστε και σε σας κάθε επιτυχία από καρδιάς και σας περιμένουμε όλους και όλες στο The Crow Club, στις 3 Ιουνίου, στο επόμενο Live μας, παρέα με τους Hekatomb. Να είστε όλοι καλά, Shine On!

Βρείτε τους Illusory:

Website: http://illusoryband.com/
Facebook: https://www.facebook.com/IllusoryBand/
Youtube: www.youtube.com/user/IllusoryTheBand
Instagram: https://www.instagram.com/illusory_band/
Twitter: www.twitter.com/IllusoryBand
Soundcloud: www.soundcloud.com/illusory-band

 

Post Author: RockFist