Illusory cover

Illusory – Pollysylabic (2016)

Οι Έλληνες Illusory κυκλοφόρησαν το άλμπουμ τους με τίτλο “Polysyllabic” μέσω της δισκογραφικής εταιρίας 7hard/7us Media Group. Περιλαμβάνει 13 τραγούδια και συμμετοχές καλλιτεχνών από ελληνικές μπάντες (Innerwish, Sunlight κτλ.), αλλά και τη χορωδία Voice Box.

Ακούγοντας το άλμπουμ, από τα πρώτα κιόλας δευτερόλεπτα, καταλαβαίνεις τι θα ακολουθήσει. Το Polysyllabic ξεκινάει με την ιδανική εισαγωγή «In The Beginning…» που θα μπορούσε κάλλιστα να είναι soundtrack ταινίας. Ύστερα μπαίνει το δυναμικό-ριφάτο «…A New Beginning» που αποτελεί την καλύτερη δυνατή συνέχεια της εισαγωγής.

Ακολουθούν τα «Bleak», «Dreamshade» και «Odd-Y-Sea» όπου για τα δικά μου γούστα είναι από τα αγαπημένα του δίσκου. Ψηλά φωνητικά, χαρακτηριστικές μελωδικές γραμμές που σου μένουν αλλά και πλούσια συνθετικά. Χαρακτηριστικό πως «έπιασα» τον εαυτό μου να σιγοτραγουδάει τα κομμάτια αυτά όταν ξυπνούσα ή κατά τη διάρκεια της μέρας. Επίσης το «Odd-Y-Sea» είναι κομμάτι το οποίο έχει ανέβει σαν lyric video από το επίσημο κανάλι της μπάντας, αποτελώντας μία εξαιρετική δουλειά.

Στη συνέχεια έρχεται το «Insangel», ένα κομμάτι που σε ξεσηκώνει με την ταχύτητα, τα κιθαριστικά riffs και τα ντραμς που σκοτώνουν! Μου άρεσε πολύ επίσης, η «πτώση» μετά το δεύτερο ρεφρέν που μπαίνει το σόλο της κιθάρας και δίνει κάτι το ξεχωριστό στο τραγούδι.

«Polysyllabic Thoughts»…Τραγούδι με εφέ, πολλές αλλαγές, όπου αλλού τρέχει και αλλού κόβει. Ίσως είναι το κομμάτι που κυριαρχεί το πιο epic στοιχείο αλλά η μπάντα δείχνει να το κατέχει.

Illusory bandΣυνεχίζουμε με το «Last Fallen Angel». Δε νομίζω να υπάρχει κάποιος που να το ακούσει και να μη του μείνει το ρεφρέν ή να μην κουνήσει το κεφάλι του στους ρυθμούς της γκρούβας του κομματιού.

Τη σκυτάλη παίρνει το «The Eyes Of Hades». Ξεκινάει με μία εισαγωγή πάνω από 1 λεπτό και ενώ περιμένεις  το τραγούδι να κινηθεί στα γνωστά συνθετικά μονοπάτια της μπάντας, έρχεται ένα ξεχωριστό ρεφρέν με backing vocals από αυτά που περιμένει να ακούσει κάθε οπαδός του είδους.

Στο «Solitary Nomad» μου έκανε εντύπωση το πόσες ξεχωριστές μελωδίες μπορεί να χρησιμοποιήσει η μπάντα. Ενώ στην αρχή δεν μου κέντρισε τόσο το ενδιαφέρον, για τα δικά μου γούστα, ακούγοντας το μέχρι τέλους, δε με απογοήτευσε καθόλου. Έχει τρομερές μελωδίες και σημεία που σου αφήνουν κάποια νοσταλγία θα έλεγα.

Πλησιάζουμε σιγά σιγά προς το τέλος με τα «One Sad Moment Of Existence» και «System’s Decay». Τραγούδια όπως και τα προηγούμενα με τη σφραγίδα των Illusory. Έχοντας ακούσει και τον υπόλοιπο δίσκο έχεις μπει ήδη στο κλίμα και μπορείς να αναγνωρίζεις τη μπάντα από το συνθετικό της μέρος και το χαρακτηριστικό της ήχο. Το Polysyllabic κλείνει, με το 10λεπτο παρακαλώ, «Swan Song» το οποίο απλά περιέχει τα πάντα και αποτελεί τον ιδανικό τρόπο να τελειώσει αυτός ο δίσκος.

Ο δίσκος αν και μεγάλος (πάνω από 70 λεπτά) ακούγεται με ιδιαίτερη ευχαρίστηση χωρίς να κουράζει. Κυριαρχούν κιθάρες, περίτεχνες αλλαγές στα ντραμς και ωραίες μελωδικές γραμμές στα φωνητικά. Η παραγωγή είναι καλή, αλλά θα προτιμούσα να είναι λιγότερο πριμαριστή και τα ντραμς εντονότερα. Θα έλεγα πως οι Illusory αποτελούν μία από τις καλύτερες ελληνικές μπάντες του είδους και αξίζουν τη στήριξη και την προσοχή του όλων.

Βρείτε τους Illusory:
Website: http://www.illusoryband.com/
Instagram: https://www.instagram.com/illusory_band/
Soundcloud: www.soundcloud.com/illusory-band
Twitter: www.twitter.com/IllusoryBand
Youtube: https://www.youtube.com/user/IllusoryTheBand

Post Author: RockFist