Hardline – Saints & Sinners live @ Crow Club (1/12/17)

Σίγουρα επικράτησε ενθουσιασμός στους λάτρεις του είδους, όταν άκουσαν ότι οι Hardline θα εμφανιστούν για πρώτη φορά στη χώρα μας. Μία μπάντα, όπου τα τραγούδια της δε έλειψαν ποτέ από τα αξέχαστα πάρτυ στο Wizard και όχι μόνο.

Το Crow Club κατάμεστο από νωρίς με τον κόσμο να υποδέχεται στη σκηνή τους Saints ‘n Sinners (Tribute band στους Whitesnake). Η σύνθεση της αποτελείται από σπουδαίους μουσικούς της εγχώριας σκηνής (όλοι ξέρουμε ποιοι είναι) και το απέδειξαν για άλλη μία φορά επί σκηνής. Ο ήχος τους κρυστάλλινος, ακούγονταν όλα πολύ προσεγμένα και δουλεμένα. Ο κόσμος καθώς έπινε το ποτό του, φαινόταν να το διασκεδάζει και να τραγουδάει κάθε στίχο από τις γνωστές επιτυχίες του Coverdale και της παρέας του. Κάθε οπαδός των Whitesnake έμεινε σίγουρα ικανοποιημένος όχι μόνο από τα τραγούδια που παίχτηκαν, αλλά φυσικά και από την εξαιρετική εκτέλεσή τους. Το κερασάκι στην τούρτα ήταν οι διασκευές «Touch too much» και «Highway To Hell» αφιερωμένα στη μνήμη του Malcolm Young.

hardlineΗ ώρα πλησιάζει 11 και στη σκηνή ανεβαίνουν οι Hardline, περνώντας μέσα από πλήθος κόσμου. Ήδη υπάρχει άμεση επαφή μπάντας και κόσμου. Ξεκινούν με το «Where Will We Go From Here» και όλοι καταλάβαμε το τι θα ακολουθήσει. Ο frontman έχει αρκετή ενέργεια και είναι σε τρομερή κατάσταση φωνητικά, παρά τη δυσκολία των τραγουδιών και το κρύωμα στη φωνή του. Ακολουθεί το «Takin’ Me Down» με το κοινό να τραγουδάει ασταμάτητα. Καθ’όλη τη διάρκεια της εμφάνισης τους υπήρχε άμεση συμμετοχή όλων και κάθε φορά που ο Johnny Gioeli μας παρότρυνε, άκουγες τις ρεφρενάρες μόνο από τον κόσμο. Highlights της βραδιάς σίγουρα το αγαπημένο όλων «Hot Cherie» και άλλες γνωστές επιτυχίες από το Double Eclipse αλλά και το «Fever Dreams» από τα πιο πρόσφατα. Ο πληκτράς της μπάντας επίσης τρομερή φωνή και πολύ σωστές δεύτερες…Σόι πάει το βασίλειο…
Διασκέδασα αρκετά με το σόλο του ντράμερ, ο οποίος πέρα από ταλαντούχος παίχτης, φαινόταν πολύ χαλαρός τύπος μένοντας αρκετή ώρα στη σκηνή μόνος του να ελέγξει τα ντραμς και στη συνέχεια απλά να χαζεύει τον κόσμο πριν την έναρξη του live. Η ήρεμη δύναμη της μπάντας πάντως ακούει στο όνομα Anna Portalupi που έκανε έντονη την εμφάνιση της όποτε έπρεπε να βγει μπροστά. Κιθαρίστας επίσης τρομερός, αλλά θα τον ήθελα δυνατότερα σε ένταση ώστε να ακούγονται πιο καθαρά τα παιξίματα του.

Στο τέλος του live ο Gioeli με αρκετό χιούμορ, αναφέρθηκε στο ότι θέλουν να κάνουν encore αλλά δεν υπάρχει η δυνατότητα να φύγουν και να ξαναβγούν στη σκηνή λόγω του χώρου…Είπε λοιπόν ας το φανταστούμε πως έγινε, «τρέχοντας» δύο μέτρο σαν να εμφανίζετε ξανά στη σκηνή (γέλια).

Σίγουρα ελπίζουμε όλοι στο μέλλον, να έχουμε πιο συχνά την ευκαιρία να απολαμβάνουμε τέτοιες μπάντες και σε μεγαλύτερους χώρους γιατί το αξίζουν. Παρ’όλα αυτά, όλοι μας περάσαμε τέλεια και ο μήνας μπήκε πολύ καλά θα έλεγα. Συγχαρητήρια σε όσους συνέβαλαν στη διοργάνωση!

Post Author: RockFist