Fallen Arise

Fallen Arise: “Στη σκηνή του YotaSpace στην Μόσχα, όπου και να κοιτούσες έβλεπες κόσμο…Είχε 2.500 θεατές”

Οι Fallen Arise είναι μια Symphonic Metal μπάντα που δημιουργήθηκε το 2009. Αν μη τι άλλο έχει τραβήξει πάνω της, το τελευταίο διάστημα, τα φώτα της δημοσιότητας σε Ελλάδα και εξωτερικό. Το Rockfist μίλησε μαζί με τον πληκτρά του συγκροτήματος Gus.
RF: Γεια σου Gus, είμαστε ιδιαίτερα χαρούμενοι, που έχουμε τη δυνατότητα να μιλήσουμε μαζί. Μετά και τις τελευταίες εμφανίσεις στη Ρωσία με τους Paradise Lost ήρθε η ώρα για λίγη ξεκούραση ή συνεχίζετε από εκεί που μείνατε;

Καλησπέρα, η ευχαρίστηση δική μου. Ξεκούραση για την ώρα τουλάχιστον δεν υπάρχει. Μετά την περιοδεία με τους Paradise Lost, είμαστε αφοσιωμένοι στο songwriting για το νέο μας άλμπουμ, ενώ ταυτόχρονα σχεδιάζουμε την επόμενη περιοδεία μας.

RF: Ας πάρουμε τα πράγματα από την αρχή όμως. Κοντεύουν, αν δεν κάνω λάθος, δύο χρόνια από την κυκλοφορία του “Adeline” αλλά ακόμα το έχω φρέσκο στο μυαλό μου. Τι ανταπόκριση είχε από τον κόσμο και τι κριτικές έλαβε;

fallen arise

Αν και ιδιαίτερο άλμπουμ, μπορώ να δηλώσω απόλυτα ευχαριστημένος από το feedback του κόσμου. Πολλές φορές μετά από συναυλία, έρχονται άνθρωποι λέγοντας μας πόσο τους άρεσε το Adeline, τόσο μουσικά όσο και στιχουργικά καθότι πρόκειται για concept album. Και το ίδιο feedback λάβαμε και από τον τύπο.

RF: Ήταν πιστεύεις ένας δίσκος που ανέβασε την μπάντα επίπεδο; Τι διαφορές συναντάει κανείς από παλιότερες δουλειές σας;

Σίγουρα μας ανέβασε επίπεδο, σε πολλούς τομείς, συνθετικά, ενορχηστρωτικά, εκτελεστικά. Είναι ένα απαιτητικό άλμπουμ. Λόγω του concept χαρακτήρα του, η δημιουργία του απαιτούσε μιας πιο ιδιαίτερης μορφής οργάνωση. Αυτό ίσως να είναι και η βασική του διαφορά με τις προηγούμενες δουλειές, που είχαν αυτοτελή κομμάτια.

RF: Με ποιους συνεργαστήκατε για το τελικό αποτέλεσμα;

Συνεργαστήκαμε για μια φορά ακόμα με τα Devasoundz Studios ενώ για την ορχήστρα που χρησιμοποιήσαμε ηχογραφήσαμε στα Zero gravity studios.

RF: Πάμε και στα πιο πρόσφατα. Είδαμε μέσα στη χρονιά αλλαγή στα γυναικεία φωνητικά. Τι οδήγησε στη συγκεκριμένη απόφαση;

Ήταν απόφαση της Spyla, να εγκαταλείψει αυτόν τον χώρο, γενικότερα της μουσικής.

RF: Νομίζω ότι από εκείνη τη χρονική περίοδο ξεκινάει και μια εντονότερη παρουσία της μπάντας. Ανακοινώνετε το support σας στην ευρωπαϊκή περιοδεία των Fates Warning. Αξέχαστη εμπειρία σωστά; Υπήρχε ανταπόκριση από τον κόσμο στις χώρες που επισκεφτήκατε;

Ακριβώς! Φοβερή εμπειρία, φοβερός κόσμος και η ανταπόκριση σε όλες τις χώρες ήταν καθηλωτική. Κάναμε ό,τι καλύτερο περνούσε από το χέρι μας και αυτό ο κόσμος το εισέπραξε, οπότε τα συναισθήματα που έχω γι΄αυτό το εγχείρημα είναι πολύ όμορφα.

RF: Πέρα από όλα αυτά, ανακοινώνετε και τις εμφανίσεις στη Ρωσία με τους Paradise Lost. Είμαι σίγουρος πως εκείνη την ώρα είπατε «κάτι καλό γίνεται εδώ». Πες μας δύο λόγια γι αυτό.

Η περιοδεία με τους Paradise Lost, προτάθηκε μια μέρα πριν ξεκινήσει η περιοδεία με τους Fates Warning. Το management επικοινώνησε μαζί μας, μας είπε για αυτό που ετοιμάζεται και είπαμε ‘ναι’ αμέσως.

RF: Κάτι θετικό και κάτι αρνητικό από το tour που θα σου μείνει αξέχαστο;

russia liveΣίγουρα η εικόνα που αντίκρισα όταν ανέβηκα στη σκηνή του YotaSpace στην Μόσχα, όπου και να κοιτούσες έβλεπες κόσμο. Απ’ ό,τι πληροφορήθηκα στο τέλος, η συγκεκριμένη συναυλία είχε 2.500 θεατές. Σαν αρνητικό, ίσως κάποιες φορές η σωματική και πνευματική κούραση να σου δημιουργούν ένα στρες, αλλά εντάξει, αυτά είναι στο πρόγραμμα.

RF: Όπως ξέρουμε, τα πράγματα στη μουσική βιομηχανία και πόσο μάλλον στο συγκεκριμένο είδος δεν πάνε και πολύ καλά. Υπήρχε στήριξη από τη δισκογραφική σας ή κάποιον τρίτο για την κυκλοφορία του δίσκου και τις ευρωπαϊκές σας περιοδείες;

Από την εταιρία μας υπήρξε στήριξη και στα δυο, από εκεί και πέρα όμως δε γίνεται να περιμένεις τις εταιρείες ή τους οποιουσδήποτε άλλους συνεργάτες για να προχωρήσεις. Πρέπει να δουλεύεις σκληρά ο ίδιος και καθημερινά, για να έχεις ελπίδες να φτάσεις κάπου.  Τα πράγματα είναι δύσκολα παντού, όχι μόνο στη μουσική βιομηχανία, άρα πρέπει να δουλέψεις διπλά για να κυνηγήσεις τις πιθανότητες που σου ανήκουν.

RF: Ποια η γνώμη σου για την ελληνική μέταλ σκηνή;

Θεωρώ πως το ταλέντο και η όρεξη για δουλειά χαρακτηρίζουν μεγάλο ποσοστό της ελληνικής σκηνής. Για όσο συνεχίσει αυτό, πιστεύω σ’ ένα ελπιδοφόρο μέλλον.

RF: Gus, σε ευχαριστούμε πολύ για το χρόνο σου και σας ευχόμαστε πολλούς δίσκους ακόμα και περιοδείες. Το κλείσιμο δικό σου..

Ευχαριστούμε πολύ για την υποστήριξή σας στους Fallen Arise. Να περνάτε όμορφα, καλό καλοκαίρι και σύντομα θα έχετε κι άλλα νέα μας!

Βρείτε τους Fallen Arise:

Website: https://www.fallenariseofficial.com/ 
Facebook: https://www.facebook.com/fallenarise/
Youtube: https://www.youtube.com/user/FallenArise
Twitter: https://twitter.com/fallenarise

Post Author: RockFist