chaos realm

Chaos Realm: “Πρέπει πρώτα να χτίσεις μια βάση και μετά να προχωρήσεις. Φροντίζουμε κάθε βήμα που κάνουμε να είναι σωστά μελετημένο.”

RF: Καλησπέρα παιδιά, χαίρομαι πολύ που μιλάμε μαζί. Είστε νέα παιδιά, με όρεξη και αυτό βγαίνει στον κόσμο. Πείτε μας δυο λόγια για το πως ξεκίνησε η μπαντα.

Καλησπέρα σας. Οι Chaos Realm σχηματίστηκαν πριν από περίπου 3 χρόνια από εμένα, τον Δημήτρη, (μπάσο και φωνητικά) τον αδερφό μου Βασίλη (ντραμς), και τον Θάνο (κιθάρα). Έκτοτε έχουμε παίξει σε πολλά live όπως στην Σερβία στο Serbia Metal Meeting, έχουμε μοιραστεί τη σκηνή με μπάντες όπως οι Ιταλοί Voltumna, οι Warhammer, οι Psycorepaths, Ars Goetia, Sorrows Path και άλλες αξιόλογες μπάντες. Φέτος κυκλοφορήσαμε το πρώτο μας άλμπουμ “World Under Attack”, ενώ συνθέτουμε και τον 2ο δίσκο και προγραμματίζουμε τα live αυτής της σεζόν. 

RF: Από ποια συγκροτήματα είστε επηρεασμένοι και πως θα χαρακτηρίζατε τη μουσική σας; 

Κάποια από τα συγκροτήματα που μας έχουν επηρεάσει είναι οι Death, Amon Amarth, συγκροτήματα του κλασικού thrash metal όπως Exodus και Sodom, αλλά και γενικότερα από thrash και melodic death metal και προφανώς το είδος του heavy metal. Μας είναι λίγο δύσκολο να χαρακτηρίσουμε τη μουσική μας, αλλά θα λέγαμε ότι έχουμε σαν βάση το thrash metal με melodic death στοιχεία.

  RF: Πριν κάποιους μήνες κυκλοφορήσατε και το πρώτο σας βίντεο κλιπ. Τι κριτικές λάβατε από τον κόσμο και τα webzines;

Ναι το πρώτο μας βίντεο κλιπ για το τραγούδι 1066 από το πρώτο μας άλμπουμ. Γενικά τα σχόλια ήταν πολύ καλά και ενθαρρυντικά και μας ενίσχυσαν στο να κινηθούμε προς μια τέτοια κατεύθυνση, ενώ σχόλια από site του εξωτερικού είπαν ότι το κομμάτι είναι ένας συνδυασμός heavy και death metal και μας έδωσαν μεγάλη ευχαρίστηση.

RF: Πρόσφατα κυκλοφορήσατε και το άλμπουμ σας; Είναι η πρώτη σας ολοκληρωμένη δουλειά; Πείτε μας δυο λόγια για αυτό (Που ηχογραφήσατε, δισκογραφική/self released, που κινείστε στιχουργικά)

Ναι είναι η πρώτη μας ολοκληρωμένη δουλειά. Η ηχογράφηση και το mixing έγινε από τον φίλο μας Άγγελο Μπαχαρίδη, ενώ επιπλέον ηχογράφηση και mastering έγιναν στο Fragile Studio από τον Βαγγέλη Γιαλαμά. Το άλμπουμ είναι self released, αποφασίσαμε να κάνουμε το πρώτο βήμα μόνοι μας, αφού πλέον το ίντερνετ μας παρέχει απεριόριστες δυνατότητες. Οι στίχοι κινούνται κυρίως σε ιστορικά και κοινωνικά πλαίσια με έμφαση στην στρατιωτική ιστορία από το 1066.


RF: Έχετε πραγματοποιήσει με επιτυχία αρκετές εμφανίσεις στην Αθήνα. Το επόμενο βήμα είναι μία Ευρωπαϊκή περιοδεία;

Μια Ευρωπαϊκή περιοδεία είναι κάτι που θα θέλαμε να το κάνουμε, πρέπει όμως να είναι καλά προγραμματισμένη και με σωστή οργάνωση, επομένως τουλάχιστον για αυτή την σεζόν θα περιοριστούμε σε live εντός της Ελλάδας και κυρίως της Αθήνας. Θεωρούμε ότι πρέπει πρώτα να χτίσεις μια βάση και μετά να προχωρήσεις. Φροντίζουμε κάθε βήμα που κάνουμε να είναι σωστά μελετημένο.

RF: Πως βλέπετε το μέλλον της μουσική βιομηχανίας και πιο συγκεκριμένα στη Μέταλ?

Η μουσική βιομηχανία εξελίσσεται συνέχεια, αλλά όλα επικεντρώνονται γύρω από λίγα γερά ονόματα. Πιο συγκεκριμένα, η metal φαίνεται να έχει μια άνοδο τα τελευταία χρόνια και αυτό παίζει μεγάλο ρόλο, αλλά το κακό είναι ότι δεν δίνεται μια δυναμική προώθηση σε μικρές μπάντες, αφού όλες οι μεγάλες μπάντες που έχουν χτίσει κάποιο όνομα γερνάνε ή παραμένουν στάσιμες πια. Για αυτό βέβαια ευθύνεται το κοινό, τα συγκροτήματα, οι δισκογραφικές και άλλα, αλλά η metal φαίνεται πολλά υποσχόμενη, όμως επαναπαύεται συχνά στα “σίγουρα”. 

RF: Η γνώμη σας για την Ελληνική μέταλ σκηνή? Είναι δύσκολο για μια ελληνική μπάντα, λόγω και των οικονομικών δυσκολιών να ξεκινήσει και να καταφέρει να φτάσει ψηλά?

Όπως έχουμε ξαναπεί στο παρελθόν και όπως αναφέρθηκε και παραπάνω, η Ελληνική metal σκηνή έχει πολύ καλές και αξιόλογες μπάντες σε κάθε είδος, οι οποίες πολλές φορές ξεπερνούν και μπάντες του εξωτερικού, αλλά μένει κι αυτή στάσιμη στα μεγάλα ονόματα του χώρου. Σε αυτό βέβαια παίζουν ρόλο οι “κλίκες” που έχουν σχηματιστεί αλλά φυσικά και η στενόμυαλη σκέψη του κοινού και των συγκροτημάτων, ενώ ακόμα και η εκμετάλλευση από μαγαζάτορες και promotion εταιρίες/δισκογραφικές οι οποίες υπόσχονται εξωπραγματικά πράγματα. Σε όλα αυτά προφανώς και το οικονομικό πρόβλημα είναι ένα μεγάλο εμπόδιο, αλλά πιστεύουμε ότι αν κάποιος έχει ένα όνειρο ή έναν σκοπό, καθώς και αν το υλικό του είναι ικανό να τον καταξιώσει, σε όποια κατάσταση κι αν βρίσκεται, θα το προσπαθήσει και θα πετύχει. 

RF: Σας ευχαριστούμε πολύ για το χρόνο σας και ευχόμαστε τα καλύτερα για τους Chaos Realm. Στείλε ένα μήνυμα στους αναγνώστες του RockFist.Σας ευχαριστούμε και εσάς για τη συνέντευξη και την ευκαιρία που μας δώσατε! Το μήνυμα που έχουμε να δώσουμε στους αναγνώστες και σε όλο το metal κοινό είναι να υποστηρίζουν τις underground μπάντες και να μην τις χαντακώνουν. Το μόνο που χρειάζεται είναι αλληλεγγύη σε εποχές όπως αυτή που διανύουμε. Ευχαριστούμε.

Βρείτε τους Chaos Realm:
Facebook: https://www.facebook.com/chaosrealmofficial/
Instagram: https://www.instagram.com/chaosrealmofficial/

Post Author: RockFist